Media ervaring

In 2004 ben ik begonnen met de opleiding beeld, geluid, montage aan Hoge school het RITS te Brussel. Ik heb hier na mijn opleiding geluid een begin gemaakt met beeld, montage en andere technische disciplines die van toepassing zijn bij televisie en film. 

Big Brother
Van januari tot maart 2006 heb ik als geluidstechnicus gewerkt bij het televisieprogramma “Big Brother”. Functie:  het schuiven van de show en de live uitzending, bezoekers zenderen en de regie assisteren. Ik heb gedurende dit project ook meer geleerd over (RCO) cameratechnieken en shading. 

Zeven plagen
Van maart t/m mei 2006 heb ik gewerkt bij het programma "de zeven plagen" uitgezonden door Talpa. Dit is een grensverleggende real life soap waarin Nederlandse en Belgische teams een strijd voeren om een aanzienlijk geld bedrag. Functie: geluidstechnicus, de show schuiven, presentatoren zenderen de regie assisteren.

De wereld draait door
Ik ben verder actief geweest als assistent geluidstechnicus bij de televisieprogramma's "de woestijnruiters" en "de wereld draait door" uitgezonden door de Vara. Functie: de PA opbouwen en testen, het zenderen van de deelnemers. 
 
Mtv networks Benelux
In 2006 heb ik eveneens gewerkt bij Mtv networks Benelux. Ik heb hier de planning gedaan en de graphics van de logo's plus de aan en afkondigingen geprogrammeerd. Bij Mtv heb ik meer geleerd over het werken van een zelfstandig televisiestation.

Emma TV
Van september 2007 tot juli 2008 heb ik als cameraman bij Emma tv gewerkt. Ik heb hier naast camerawerk ook belichting en shading gedaan. Emma tv is een initiatief vanuit het Emma kinderziekenhuis (AMC Amsterdam). Emma tv heeft als doel kinderen in het ziekenhuis te laten vergeten dat ze ziek zijn en verzorgd als afleiding interactieve televisieprogramma’s voor kinderen. Ik heb als vrijwilliger gewerkt bij het programma “confetti”. Confetti is een wekelijks programma voor kinderen tot 12 die verblijven in het AMC ziekenhuis in Amsterdam. De kinderen uit het ziekenhuis kunnen naar de studio komen zodat zij zichzelf later in de show terug kunnen zien vanuit de televisie op hun afdeling . Het programma word uitgezonden op de kinderafdelingen van het AMC ziekenhuis te Amsterdam.  

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Van 2006 tot 2008 heb ik gewerkt bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. Ik heb hier onder andere media workshops gegeven en mede ontwikkeld. De soapworkshop, nieuws workshop en de mediamix.
Dit zijn workshops voor volwassenen (bedrijfsuitjes) en middelbare scholieren ter bevordering van de mediabewustwording (mediawijsheid) en entertainment. In deze workshops word uitgelegd hoe media werkt en hoe televisiebeelden een mens kunnen beïnvloeden en manipuleren. Hoe komt nieuws tot stand ? Hoe word een soap gemaakt ? En zelf met de workshop groep een “clifhanger” van een soap of een nieuwsuitzending maken met een storyboard (verhaallijn), acteren, regisseren, filmen en monteren.

Poppodium Hedon Zwolle
Van 2001 tot 2004 heb ik gewerkt bij popodium Hedon te Zwolle. Ik ben hier actief geweest als monitormixer (geluid voor het podium). Ik heb hier geluid verzorgd voor locale bands en later voor bands zoals The Gatering, Vive la fête, The Sheer, Missfits en Opgezwolle.
Functie: opbouwen, sound chekken, mixen, afbouwen en de band in z’n geheel begeleiden. Poppodium Hedon heeft in de 2005 de prijs voor beste poppodium van Nederland ontvangen.

Dada studios Brussel
Dada studio is een van de grootste studio’s van België en een begrip in de Franse muziekwereld.
Functie: assistent engineer, opnames voorbereiden, de desk neutraliseren, muzikanten helpen met hun spullen aan sluiten. Ik heb hier veel geleerd over hoe opnames verlopen bij echt grote artiesten.  Artiesten die opgenomen hebben bij dada studios: drummer van Robbie Wiliams, Millionaire, Venus, Zuco 103, Room 5, Vaya Con Dios.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Big Brother

MTV

AMC

Emma TV decor

Beeld en Geluid