Persoonlijk

Op 11 jarige leeftijd ben ik met muziek begonnen. Het is zo van het een naar het ander gegaan. Op m’n 15e ben ik in een band gaan drummen en twee jaar later ben ik bij een poppodium gaan werken. Ik ben toen in contact gekomen met bekende bands en ben vanaf dat moment gefascineerd geraakt door de muziek en media.    
Op m’n 18e ben ik begonnen aan het Sae College te Amsterdam, een particuliere internationale school voor geluid, digitale film en Multi media. Ik ben hierna het avontuur aangegaan en naar Brussel verhuisd om daar film te studeren en stages te lopen bij muziek studio’s.
Terug in Nederland werd ik getrokken door de televisie wereld en de nieuwe dingen die ik daar kon  leren. Na gewerkt te hebben bij verschillende televisie programma’s,  waaronder de reallife soap Big brother , heb ik o.a. media workshops aan middelbare scholieren gegeven bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en vrijwilligerswerk gedaan bij Emma tv (AMC ziekenhuis Amsterdam). Het werd na al die avonturen duidelijk dat ik het liefst iets voor mezelf wilde doen en alle ervaringen wilde gebruiken om op m’n eigen manier mensen een beetje verder helpen in de weg die zij willen gaan; films maken voor leuke dingen die mensen ondernemen en bijzondere gebeurtenissen vastleggen. Creatief bezig zijn, inspiratie zoeken, nieuwe dingen leren en weer nieuwe wegen vinden.  
zo is Ben van Eldik Productions in 2009 onstaan.     

Persoonlijke gegevens
Ben van Eldik
Sinnigvelderstraat 615
1382 GH Weesp
Nederland
Tel: 06 20225203
@:  info@benvaneldikproductions.com

Geboortedatum: 14 februari 1984 te Boskoop Nederland
Nationaliteit: Nederlandse

Ambities
Veel nieuwe dingen doen.  In de toekomst documentaires gaan maken in het buitenland, bijvoorbeeld in Irak.

Profielschets
Ik ben energiek, enthousiast, creatief, ondernemend en wil door zetten. Ik vind het belangrijk om  dingen die je doet, te doen met passie, plezier en ontspanning. Een beetje lachten tussendoor is ook belangrijk. Ik zoek naar nieuwe wegen en inspiratie en ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn vrije tijd kijk ik veel films en hou me bezig met drummen, talen leren en reizen.

Opleidingen

1996 – 2000
2001 – 2002
2002 – 2004

2004 - 2005

2008 – 2009

Mavo, Geert Groote College te Deventer
Cursus live geluid Poppodium Hedon te Zwolle
Sae Collge te Amsterdam, internationale school digitale film / geluid / multimedia. Specialisatie studiotechnieken
RITS, Hoge filmschool te Brussel België. Richting: beeld, geluid, montage
Media Entertainment Management, Hogeschool InHolland te Rotterdam

Talen:
Nederlands    vloeiend
Engels          vloeiend
Frans           goed
Duits            matig
Spaans        matig